mage@mage.sk
+421 905 961 330
mage@mage.sk
+421 905 961 330

Hakunamatata logo

Menu
Menu

Ochrana osobných údajov

GDPR

Ochrana osobných údajov je pre nás veľmi dôležitá a záleží nám na tom, aby sme boli transparentní a otvorení v informovaní o spracovaní Vašich osobných údajov. Máme prísne pravidlá, ktoré stanovujú presné podmienky za akým účelom, akým spôsobom a aké osobné údaje využívame.

Identifikačné údaje prevádzkovateľa a vymedzenie dotknutej osoby

V nadväznosti na prijatie Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov („ďalej len „Nariadenie GDPR“), ako aj na súvisiacu legislatívnu úpravu SR zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „ zákon č. 18/2018 Z.z.“), podnikateľský subjekt MAGE TEAM s.r.o., Štiavnička 571/68, 97681 Podbrezová, IČO:53894731, Zapísaná v ORSR,  Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sro, vložka č. 41636/S využívať Vaše osobné údaje, je v zmysle § 5 písm. o) zákona č. 18/2018 Z.z. prevádzkovateľom (ďalej len „Prevádzkovateľ“), ktorý spracúva osobné údaje v súlade s cit. právnymi predpismi a plní si všeobecnú informačnú povinnosť ohľadne ochrany osobných údajov voči dotknutej osobe (§ 5 písm. n) zákona č. 18/2018 Z.z.), ktorou je každá fyzická osoba, ktorej osobné údaje sa spracúvajú (ďalej  len „dotknutá osoba“).

Dotknutá osoba poskytuje osobné údaje Prevádzkovateľovi dobrovoľne za účelom splnenia jeho povinností, vyplývajúcich z kúpnej zmluvy a ďalšej komunikácie s ním. Bez ich poskytnutia Prevádzkovateľ  nemôže riadne plniť zmluvu s dotknutou osobou a preto ju ani nie je možné uzavrieť. Účelom spracovania osobných údajov dotknutej osoby sú predzmluvné vzťahy, identifikácia dotknutej osoby, potvrdenie objednávky, vystavenie daňového dokladu, doručenie tovaru, registrácia na internetovom obchode.

Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje dotknutej osoby na marketingové účely len na základe  žiadosti resp. súhlasu dotknutej osoby v súlade s ust. § 13 ods. 1, písm. a) zákona č. 18/2018 Z.z.  pri registrácii na internetovom obchode www.hakunamatata.sk.  Ak prevádzkovateľ žiada o udelenie súhlasu na spracovanie osobných údajov dotknutú osobu, tento súhlas musí byť odlíšený od iných skutočností a musí byť vyjadrený jasne a v zrozumiteľnej a ľahko dostupnej forme. Dotknutá osoba vyjadruje svoj súhlas zaškrtnutím príslušného políčka pri registrácii pre marketingové účely, aby Prevádzkovateľ spracoval a uchoval jej osobné údaje v rozsahu meno, priezvisko, e-mailová adresa a súčasne udeľuje Prevádzkovateľovi tento súhlas na dobu určitú do splnenia účelu spracúvania osobných údajov dotknutej osoby.

Prevádzkovateľ vyhlasuje, že osobné údaje získava výlučne na účel uvedený v bode 17.1. toho článku, zabezpečí, aby sa využívali len spôsobom, na ktorý boli zhromaždené, osobné údaje bude spracovávať v súlade s dobrými mravmi a spôsobom, ktorý neodporuje Nariadeniu GDPR, zákonu č. 18/2018 Z.z., ani iným všeobecne záväzným právnym predpisom.

Kde uchovávame Vaše údaje?

Dáta sú uchovávané v dátovom centre spoločnosti WebSupport, s.r.o. so sídlom Staré Grunty 12, 841 04 Bratislava, Slovensko. Zabezpečenie dátového centra je v plnom súlade s GDPR a viac informácií je možné dohľadať priamo na stránkach dátového centra.

Prečo používame Vaše osobné údaje?

Vaše osobné údaje používame na účely nevyhnutné so spracovaním Vašej objednávky, záručných záležitostí, či na účely zákazníckej podpory. Vaše osobné údaje používame tiež na zasielanie marketingových ponúk a pozvánok prostredníctvom emailov, ktoré sú Vami vopred odsúhlasené.

Aké osobné údaje spracúvame?

Spracúvame tieto osobné údaje:

  • kontaktné informácie – meno a priezvisko, adresa, e-mail a telefónne číslo,
  • platobné informácie a história platieb,
  • informácie o objednávke – objednané produkty, počet kusov a ceny.

Kto má prístup k Vašim údajom?

Prístup k Vašim osobným údajom má len obmedzený počet interných zamestnancov, nakoľko je to nevyhnutné pre ich pracovnú náplň (spracovanie objednávok, záručné záležitosti, balenie, zákaznícka podpora a pod.). Všetci takýto zamestnanci majú prístup len k takému objemu osobných údajov, ktoré k vykonávaniu svojej pracovnej náplne nevyhnutne potrebujú.

Nikdy neposkytujeme, nepredávame ani nevymieňame Vaše údaje na marketingové účely tretím stranám. Údaje, ktoré sa poskytujú tretím stranám, sa používajú len na poskytnutie našich služieb pre Vás.

Komu Vaše údaje poskytujeme?

Vaše osobné údaje sú používané výhradne pre naše interné potreby a to najmä z vyššie uvedených dôvodov. V rámci vybavenia Vašej objednávky môžu byť osobné údaje poskytnuté účtovným kanceláriám, daňovým poradcom a dopravným, či prepravným spoločnostiam, a to napr.:

  • Direct Parcel Distribution SK s.r.o., Technická 7 , 821 04 Bratislava, Tel: 18 373 alebo 0850 373 373, e-mail: dpd@dpd.sk, IČO: 35834498, Obchodný register okr.súdu Bratislava 1, oddiel s.r.o., Vklad č. 26367/B
  • Packeta Slovakia s.r.o., Kopčianska 3338/82A, 851 01 Bratislava, Tel: +421 221 201 135, e-mail: bratislava@packeta.sk, IČO: 48136999, Obchodný register okr.súdu Bratislava 1, oddiel s.r.o., Vklad č. 105158/B
  • 123Kurier s.r.o., Tomanczyho 378, 027 43 Nižná, Tel: 18 555 alebo 1421 902 850 850, e-mail: info@123kurier.sk, IČO: 46598863, Obchodný register okr.súdu Žilina, oddiel s.r.o., Vklad č.57023/L
  • Slovak Parcel Service s.r.o., Senecká cesta 1, 900 28 Ivanka pri Dunaji, Tel: 168 11 alebo 02/487 071 17, mail: bratislava@sps-sro.sk, IČO: 31329217, Obchodný register okr.súdu Bratislava 1, oddiel s.r.o., Vklad č. 3215/B

Máte právo na prístup k informáciám

Máte právo kedykoľvek požiadať (zaslaním správy na e-mailovú adresu mage@mage.sk) o informácie o tom, aké osobné údaje o Vás uchovávame. Spracovaním Vašich osobných údajov pomocou automatických prostriedkov na základe Vášho súhlasu alebo na základe dohody, máte právo dostať kópiu svojich údajov v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte (napr. *.xls, *.csv alebo v obdobnom formáte), ktorý poskytneme Vám alebo inej strane.

Máte právo na vymazanie osobných údajov

Máte právo na vymazanie akýchkoľvek osobných údajov, kedykoľvek okrem týchto situácií:

  • máte nevybavenú záležitosť so zákazníckym servisom,
  • máte otvorenú objednávku, ktoré ešte nebola odoslaná alebo bola odoslaná len jej časť,
  • máte nevyrovnaný dlh bez ohľadu na spôsob platby,
  • ak ste vykonali nákup, Vaše osobné údaje v súvislosti s Vašou transakciou uchovávame na základe účtovných predpisov.

Máte právo namietať voči spracovaniu na základe oprávneného záujmu

Máte právo namietať voči spracovaniu svojich osobných údajov, ktoré je založené na oprávnenom záujme MAGE TEAM s.r.o. V takom prípade nebudeme pokračovať v spracúvaní osobných údajov s výnimkou prípadu, keď vieme preukázať oprávnený dôvod na spracovanie, ktorý prevažuje nad Vašim záujmom a právami, alebo z dôvodu právnych nárokov.

Máte právo namietať voči priamemu marketingu

Máte právo namietať voči priamemu marketingu vrátane profilovacej analýzy vykonanej na účely priameho marketingu. Môžete sa rozhodnúť pre vylúčenie z priameho marketingu sledovaním pokynov v jednotlivých marketingových emailoch.

Máte právo na obmedzenie spracovania Vašich osobných údajov

Máte právo požadovať aby sme obmedzili akékoľvek spracovanie Vašich osobných údajov, vrátane ich vymazania, za týchto okolností:

  • ak vyhlásite, že Vaše osobné údaje sú nesprávne, a to až do overenia ich správnosti.
  • ak je spracovanie nezákonné, môžete odporovať vymazaniu osobných údajov a namiesto toho požadovať obmedzenie používania Vašich osobných údajov.
  • ak už nepotrebujeme osobné údaje, ale vyžaduje sa to pre uplatnenie Vašich práv.
  • ak vznesiete námietku proti spracovaniu podľa odstavca vyššie, a to až do doby, kedy overíme, či naše dôvody spracovania prevažujú nad Vašimi záujmami.

Máte právo odvolať súhlas so zasielaním obchodných oznámení

V prípade, že si už viac neprajete dostávať informácie o novinkách a zľavách do Vašej emailovej schránky, môžete Váš predchádzajúci súhlas vziať späť a to kedykoľvek bez udania dôvodu. Súhlas môžete vziať späť sledovaním pokynov v jednotlivých marketingových emailoch alebo zaslaním odvolania súhlasu na e-mailovú adresu mage@mage.skAko môžete uplatňovať svoje práva?

Všetky požiadavky týkajúce sa Vašich práv uvedených vyššie môžete konzultovať na e-mailovej adrese mage@mage.sk

Zodpovedná osoba

Vymenovali sme zodpovednú osobu na zabezpečenie toho, aby sme Vaše osobné údaje spracovali otvoreným, správnym a zákonným spôsobom. S našou zodpovednou osobou sa môžete skontaktovať na emailovej adrese mage@mage.sk

Právo na podanie sťažnosti orgánu dohľadu

V prípade, že podľa Vášho názoru neplníme všetky naše právne povinnosti vzniknuté v súvislosti so spracovaním Vašich osobných údajov, obráťte sa prosím na našu zákaznícku podporu. Ak Vám ani komunikácia s našou zákazníckou podporou nepriniesla dostatočné uspokojenie, máte právo obrátiť sa na Úrad na ochranu osobných údajov, a to buď na adrese sídla úradu na adrese Hraničná 4826/12, 820 07 Bratislava, na e-mail ochrana@pdp.gov.sk, či akoukoľvek inou cestou, ktorú bude Úrad na ochranu osobných údajov akceptovať. Bližšie informácie o úrade nájdete na webových stránkach www.uoou.sk.

Alternatívne riešenie sporov

Kupujúci – spotrebiteľ – má právo obrátiť sa na predávajúceho so žiadosťou o nápravu (e-mailom na mage@mage.sk), ak nie je spokojný so spôsobom, ktorým predávajúci vybavil jeho reklamáciu alebo ak sa domnieva, že predávajúci porušil jeho práva. Ak predávajúci odpovie na túto žiadosť zamietavo alebo na ňu neodpovie do 30 dní od jej odoslania, spotrebiteľ má právo podať návrh na začatie alternatívneho riešenia sporu subjektu alternatívneho riešenia sporov (ďalej len subjekt ARS) podľa zákona 391/2015 Z.z. ARS subjektmi sú orgány a oprávnené právnické osoby podľa §3 zákona 391/2015 Z.z. Návrh môže spotrebiteľ podať spôsobom určeným podľa §12 Zákona 391/2015 Z.z. Zoznam subjektov ARS je možné nájsť na stránke Ministerstva hospodárstva SR www.mhsr.sk. Spotrebiteľ môže podať sťažnosť aj prostredníctvom platformy alternatívneho riešenia sporov RSO, ktorá je dostupná on-line na http://ec.europa.eu/consumers/odr/index_en.htm. Alternatívne riešenie sporov môže využiť len spotrebiteľ – fyzická osoba, ktorá pri uzatváraní a plnení spotrebiteľskej zmluvy nekoná v rámci predmetu svojej podnikateľskej činnosti, zamestnania alebo povolania. Alternatívne riešenie sporov sa týka len sporu medzi spotrebiteľom a predávajúcim, vyplývajúceho zo spotrebiteľskej zmluvy alebo súvisiaceho so spotrebiteľskou zmluvou. Alternatívne riešenie sporov sa týka len zmlúv uzatvorených na diaľku. Alternatívne riešenie sporov sa netýka sporov, kde hodnota sporu neprevyšuje sumu
20 eur. Subjekt ARS môže od spotrebiteľa požadovať úhradu poplatku za začatie alternatívneho riešenia sporu maximálne do výšky 5 EUR s DPH.